Ρομπότ εντοπίζει μέσα σε τρία δευτερόλεπτα συμπτώματα σε παιδιά

Ένα πρωτοποριακό ρομποτάκι έρχεται να αλλάξει τα δεδομένα στα νηπιαγωγεία.

Τρία δευτερόλεπτα είναι αρκετά, για να ανιχνεύσει κάποιο σύμπτωμα σε παιδιά. Τo Walklake Robot παρέχει βοήθεια στον προληπτικό έλεγχο παιδιών κατά την προέλευση τους σε νηπιαγωγεία αλλά και στην πρώτη τάξη της δημοτικής εκπαίδευσης.

Παναγιώτης Κουφου – Product Specialist Proton Medical
“Το παιδάκι αυτό που πρέπει να κάνει είναι να έρθει κοντά στο ρομπότ μας, να τοποθετήσει τα χέρια του κάτω από τον χώρο του ρομπότ και το πρόσωπό του μπροστά στο πρόσωπο του ρομπότ. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει ο έλεγχος και της θερμοκρασίας του παιδιού, θα ελέγξουν οι κάμερες το στόμα, τα μάτια και τα χέρια του παιδιού.”

Το ρομπότ είναι εξοπλισμένο με υψηλής τεχνολογίας θερμόμετρα υπέρυθρης ακτινοβολίας και 4 φωτογραφικές μηχανές υψηλής ευκρίνειας. 

“Η οθόνη ειδοποιά τον χειριστή για οποιοδήποτε σύμπτωμα εμφανιστεί. Επίσης διατηρεί μια βάση δεδομένων ούτως ώστε να τηρούνται κάποια στατιστικά για ολόκληρο τον αριθμό των παιδιών που θα κάνουν τον έλεγχο.”

“Εφόσον ο εκπαιδευτικός έχει κάποια συμπτώματα που θα δείξει με τον προληπτικό έλεγχο το ρομπότ, τότε μετά θα πρέπει να παραπέμψει το παιδί για έλεγχο σε ιατρικό προσωπικό.”

Ο έλεγχος που γίνεται δεν αφορά αποκλειστικά τον περιορισμό του covid-19 αλλά και άλλων μεταδιδόμενων ασθενειών. 

“Είναι επιρρεπής σε διάφορες ασθένειες, πέραν του COVID-19 όπως η γρίπη.”

Το Walklake Robot βρίσκεται παγκοσμίως σε περισσοτέρους από 30.000 παιδικούς σταθμούς από το 2010 και καθημερινά ελέγχονται πέραν των 10 εκατομμυρίων παιδιών.